Šumadija karate dojo

Karate škola „Šumadija Karate Dojo“ je osnovana u Kragujevcu na Vidovdan, 28. juna 2017. godine. Nastala je iz želje njenog osnivača Petković Miloša, dugogodišnjeg aktivnog karatiste, da svoju ljubav i iskustva stečena tokom bavljenja karateom prenese i na nove generacije.

Program treninga u „Šumadija Karate Dojo“ prilagođen je japanskim i svetskim trendovima šotokan stila, svetski najrasprostranjenijeg karate stila koji je osnovao sensei Gičin Funakoši u Japanu. Svaki trening je podeljen u tri sekcije, tokom kojih se polaznici uče osnovnim tehnikama (kihon), borbama (kumite) i katama. Treninzi se obavljaju u manjim grupama (do 10 vežbača maksimalno). Ovakvim načinom rada, treninzi naročito dobijaju na kvalitetu, budući da manje grupe dozvoljavaju da se trener u većoj meri posveti pojedincu i fokusira na njegovo napredovanje. „Šumadija Karate Dojo“ neguje jedinstven program rada sa svojim članovima, uz specijalno prilagođen pedagoški pristup najmlađim polaznicima, posebnu selekciju nakon uočavanja talenta, kao i stručno prilagođenu tehniku različitim uzrastima karatista. Treninzima je predviđena priprema polaznika za polaganje od žutog do crnog pojasa. Pored toga, članovi se pripremaju za učešće na karate turnirima.

„Šumadija Karate Dojo“ ostvaruje uspešnu saradnju sa jednim od najpoznatijih svetskih brendova karate opreme „Kamikaze“, koji specijalno za našu školu šiju unikatna kimona.

Misija i vizija

Misija „Šumadija Karate Dojo“ je da kod svojih polaznika razvije motoričke, funkcionalne i psihološke sposobnosti, kao i da usavršava karate veštinu u tehničkom i taktičkom pogledu. Kroz sistem karate treninga razvija se samodisciplina, koncentracija, odgvornost i samopouzdanje.

Vizija je da kroz sistematsko učenje karate veštine, moralnih i etičkih kodeksa, pozitivno utičemo na razvoj celokupne ličnosti deteta i doprinesemo stvaranju vrhunskih sportskih rezultata.

O treneru

Treninge u „Šumadija Karate Dojo“ vodi Miloš Petković, majstor karatea crni pojas 2. dan. Iza sebe ima uspešnu karijeru trenera tokom koje je iznedrio veliki broj takmičara, osvajača medalja na nacionalnim i evropskim takmičenjima. Od 2005-2009. godine bio je trener u karate klubu “Kragujevac”, a od 2009-2011. trener karate kluba “Tigar”.
Miloš Petković je rođen 1985. godine u Kragujevcu. Karateom je počeo da se bavi sa 7 godina kod trenera Kuč Radomana, kao prva generacija “Eskodove” karate škole iz koje je kasnije nastao karate klub “Kragujevac”. Od 1995. godine nastupao je kao takmičar i reprezentativac Jugoslovenske karate federacije, osvajajući brojne medalje, od kojih je prva bila zlatna na prventsvu Srbije u borbama (1998. godine). Proglašen je za najboljeg takmičara karate kluba “Kragujevac” 1999. godine. Sa 15 godina bio je najmlađi član reprezentacije na JKA svetskom kupu u Češkoj, i ujedno najmlađi takmičar na čitavom turniru.

1999. godine stiče zvanje majstora karatea, crni pojas 1. dan, a 2007. godine zvanje majstora karatea, crni pojas 2. dan.

Uspešnu takmičarsku karijeru nastavio je sve do 2005. godine, od kada se posvećuje suđenju na karate takmičenjima.

 

UPIS NOVIH ČLANOVA JE MOGUĆ NA SVAKOM TRENINGU! Probni trening je BESPLATAN!

Ocenite mesto i napišite recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Гружанска 39
Крагујевац Шумадијски округ RS
Kako stići?

Da li je ovo Vaš sportski objekat? Preuzmite vođenje profila.

Preuzmite vođenje profila, ažurirajte informacije, ubacite slike, pokažite najbolje lice svoje kompanije.