Plan za izvajan struk i pločice na stomaku

Za izgradnju pločica na stomaku, nije dovoljno samo naporno trenirati! Pored nedovoljne fizičke aktivnosti, masne naslage koje se sakupljaju oko stomaka i na njemu nastaju kao posledica prekomernog unosa kalorija i ugljenih hidrata.

Sve ono što naš organizam, od ugljenih hidrata, ne uspeva da sagori i iskoristi, pretvara se u masne naslage.

Pet obroka dnevno:

Dobijanje savršenih pločica na stomaku počinje dijetom.

Pametno birana hrana je od presudnog značaja.

Varka je da ćemo, ukoliko jedemo manje, izgubiti nepotrebnu masnoću.

Ukoliko jedemo više od tri manjih obroka dnevno, ubrazavamo svoj metabolizam te sagorevamo više kalorija, nego kada konzumiramo tri obroka dnevno. Međutim, nije toliko bitno koliko jedemo, već šta jedemo.

Na planu ishrane treba imati: orahe, pasulj, spanać, i drugo zeleno povrće, jaja, maslinovo ulje, hleb i razne vrste žitarica.

Kardio trening:

Svaki dobar trening počinje kardio treningom.

Kada pričamo o trbušnjacima, prvo i osnovno jeste da se otarasimo masnih naslaga sa stomaka.

Najbolji recept za to, pored pravilne i balansirane ishrane je kardio trening.

Najbolje vreme za ovu vrstu treninga je rano ujutru, pre jela, jer onda glikogen veoma mali, a telo u nedostatku ugljenih hidrata konzumira masne rezerve.

Redovno treniranje:

Da bi ste postigli dobru formu i snagu stomačnih mišića, neophodno je da trenirate najmanje 3 puta nedeljno. Vežbe bi trebalo da obuhvate sve delove trbušnih mišića, i što je najbolje za svaki deo trbušnih mišića trebalo bi da uradite najmanje po 2 serije od 15-20 ponavljanja po vežbi.

Plan za plocice na stomaku

Vežbe za stomačne mišiće:

Stavite ruke iza svojih leđa i podižite noge sa poda kako bi zategli stomak. Lagano dodirnite svoju glavu vrhovima prstiju i koncetrišite se da izolirate svoje trbušne mišiće. Uradite makar 10 ponavljaja, u 4 serije. Osim ukoliko dugo niste vežbali, tada gledajte da smanjite broj ponavljaja.

Pokušajte da ostanete paralelni sa podom koliko je to moguće dugo. Lagano okrećite svoj torzo na jednu i drugu stranu kako bi aktivirali bočne trbušnjake i donji deo leđa. Ovo će vam pomoći da dobijete bočne trbušnjake.

Primer vežbi za stomak:

Pravite pauzu od barem 48 sati između treninga.

Kao i svi ostali mišići i trbušnjaci se prave u toku odmora od vežbanja. Zbog toga, ne zaboravite da napravite pauzu najmanje 48 sati između dva treninga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *